Tillverkningsteknik

Teknisk chef

Claes Elgström

 

Teknisk samordnare

Kerstin Kalered

 

Snickare

Mats Hurtig
Johnny Wikström

 

Dekormålare

Lena Tholin
Lisa Bolin

 

Tapetserare

Carina Stenberg

Cornelia Sjösvärd

 

Konstruktör

Conny Sandh

 

Smeder

Per-Göran Nordmark
Christer Jonsson

Tomas Ehlert Ankarstrand

 

Chaufför
Anders Gullstrand

 

Skräddare
Åsa Danielsson
LillMi Zandelin
Nina Blomberg
Lena Victor

Sanna Holmqvist

Eva-Carin Sjöholt

 

Patinerare
Maja Magnusson Wiklund

 

Påklädare
Marina Andersson

Eva-Carin Sjöholt

 

Perukmakare

Anna Andersson

Lena Stranger Weinar

John Hanna

Agnes Kenttä

 

Tillverkningstekniska verksamheten

Den tillverkningstekniska verksamheten är belägen på två olika platser i Norrköping. Kostymateljé, perukmakeri och färgeri finns på Slottsgatan 135. Där arbetar för närvarande tio personer. Snickeri, smedja, tapetseri, måleri och attributmakeri finns på Butängsgatan 24-28 och där arbetar idag tolv personer.

 

Egen tillverkning
Vi tillverkar i stort sett alla kostymer och all scenografi till teaterns många olika uppsättningar själva. Vårt kostymlager omfattar idag ca 30 000 kostymer och rekvisitalagren omfattar över 100 000 föremål. Varje kostym måttsys efter en speciell skådespelare och skrädderiet måste vara omsorgsfullt utfört eftersom det ska tåla stora påfrestningar vid många föreställningar och tvättar.


Vi köper också in rekvisita för att bygga om eller förändra så att det ska passa den aktuella föreställningen. Det kan exempelvis vara patinering av nya föremål och kläder för att de ska se slitna ut eller ådra om en björkstol till att se ut som en ekstol. Oftast tillverkas dock det mesta  av scenografin helt från början.
 

Vi utför exempelvis effektfulla tegelväggar eller plåtcontainer i trä och skapar magi med visuella effekter, såsom riktigt rinnande vatten ur kranar eller regnande utanför dörren eller fönstret utan någon inkoppling på vattenledningssystemet.

 

Extern tillverkningsverksamhet
Vi har dessutom en extern tillverkningsverksamhet där vi utför teatertekniskt arbete åt andra teatrar, museer, studieförbund och liknande verksamheter. Det kan handla om scenografi till andra teatrars uppsättningar, tapetsering eller sömnad, attribut och inredningsarbete åt studieförbund och museer. Kom med din ide så hjälper vi dig med design och utförande!
 

Vi ser de externa uppdragen som ett led i att utveckla våra verkstäder och tar gärna fler uppdrag. På så sätt kan vi hålla en hög kompetens och god bemanning vilket gynnar både våra egna produktioner och våra beställare.

 

För mer information om hur vi kan hjälpa dig, följ länken här:

 

LÄS MER


« Februari 2021»

M T O T F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Nyhetsbrev

Prenumerera

på vårt nyhetsbrev!

© 2012 Östgötateatern LOGGA IN
producerad av Hollies reklambyrå