Karleksbrev sydow sundberg d 655 Karleksbrev sydow 655 K brev peter stina-655 titel

Kärleksbrev

Spelades 2012-2014

En ung pojke skriver ett tackkort som svar på en inbjudan till en jämnårig flickas födelsedagsfest. Detta inleder en brevväxling som pågår i mer än 50 år. Kärleksbrev hade sin urpremiär i New York 1989 och har gjorts i många uppsättningar världen över sedan dess.


”Som en prinsessa som gått vilse” – så framstår Melissa första gången Andy får syn på henne. De går i andra klass. Hans förälskelse skall komma att vara livet ut.

 

I Kärleksbrev berättas om två skiftande livsöden, via brev, vykort och hemliga lappar. Där skildras barndomens födelsedagskalas och tonårens fester i gillestugor men också Melissas konststudier runtom i Europa och Andys karriär som jurist och politiker – samtidigt som deras kärleks berg- och dalbana. Och hur de till slut, äntligen, möts på allvar. Då, när det kanske är för sent.


"en tät uppsättning som hela tiden berör och understundom bränner/.../Skådespelarna Peter Sundberg och Stina von Sydow ger i all enkelhet en bedårande föreställning uppe på Östgötateaterns vind" kultursidan.nu


"Det är en intressant och fängslande historia, man väntar med spänning på nästa steg, och det hela framförs med stor skicklighet/.../lysande skådespeleri/.../Pjäsen Kärleksbrev är en pjäs av det lilla formatet men den griper tag och ger bestående intryck" Folkbladet


"Men själarnas vibrering kan ingen ta miste på/.../Ett litet mästerverk är det" Norrköpings Tidningar

 

 

SNABBFAKTA


Författare A R Gurney


Föreställningens längd ca 2 tim 15 min inkl paus


Kärleksbrev spelades på Östgötateatern och Fria Teatern 2012. Föreställningen turnerade därefter i Östergötland.

Produktionsteam


Regi: Torbjörn Astner
Scenografi: Magnus Möllerstedt
Kostym: Magnus Möllerstedt

Mask- & perukdesign:  Karin Sjösvärd
Ljusdesign : Pär Krantz
Ljud: Lukas Andersson

Skådespelare


Stina von Sydow
Peter Sundberg


© 2012 Östgötateatern LOGGA IN
producerad av Hollies reklambyrå