Chicago (musikal)

Spelades 2010/2011

Chicago är en av vår tids mest spelade musikaler- sexig, sofistikerad, syndig och sanslöst läcker! Storslagna dansnummer, fantastiska sånger och historien med verklighetsbakgrund har gjort Chicago till en av de mest framgångsrika musikalerna någonsin.

 

Musikalen Chicago skapades av John Kander, Fred Ebb och Bob Fosse. Den handlar om den lovande sångerskan Roxie Hart, som mördar sin otrogne älskare. Billy Flynn, en slipad skumraskadvokat, hjälper henne att vända mordet till en pr-kupp som gör henne till stor stjärna.

 

Chicago hade urpremiär på Broadway 1975, där den spelats över 6000 gånger! Redan året därpå, 1976, fick Chicago sin Europapremiär på Östgötateatern i Norrköping. Som film har den belönats med sex Oscars.


"Läcker Chicago"

"Mest av allt ser jag detta som en kollektivets triumf. Det är spelglädjen, fantasin, farten, dansen, musiken, humorn, plymerna, kostymerna, överdådet, som gör att du bara måste uppleva "Chicago" på plats."
Östgöta Correspondenten


"Europapremiär och dundersuccé 1976"  Östgötateatern verkar ha ingått en pakt med högre makter när det gäller Fred Ebbs, Bob Fosses och John Kanders musikalversion av Maurine Dallas Watkins pjäs från 1926. För vad annat än kanonsuccé är ordet även för 2010 års uppsättning av den moderna klassikern Chicago"

Nummer.se  


Film ur föreställningen CHICAGO

 

 

 

"Östgötateatern har länge satsat på sin trogna musikalpublik.
1976 hade Chicago Europapremiär på den intima Norrköpingsteatern. Även idag kostar man på en rejäl orkester med svängig känsla"  "Uppsättningen...lever på en skicklig ensemble. Det är flott och påhittig" "I Norrköping görs Roxie Hart av Karin Oscarsson, en säker sångerska som väl gestaltar hur hon upptäcker livets hårda villkor. Stefan Persson är hennes hunsade make Amos, som darrar med hatten i kvällens bästa nummer" "Liselott Lindeborg har pondus som fångvakterskan Morton, och i en annan magnifik biroll dansar Denny Lekström ut ur ensemblen och ägnar sig åt falsettsång som journalisten och snyftmostern Mary Sunshine " 

Svenska Dagbladet


"Oj, idel lovord? Ja, jag hajpar faktiskt allt i Mattias Carlssons jazzigt rytmiska iscensättning.."  "..Robin Karlssons rafflande kostymskapelser och den dansanta ensemblens sexiga glissando, delikat koreograferade av Cynthia Kai och regissören ihop, uppmärksammas"  "..musikaliskt en alptoppsupplevelse under kapellmästare Johan Sibergs ledning.." 

Nummer.se  


"Dansen är energisk, erotisk och underhållande." "...ett excellent 12-mannaband..." "Den häftiga och färgstarka scenografin och de rappa dansnumren är fantastiska" "...en musikal för musikalälskare" 

Folkbladet


"Velma Kelly, som fångad av en stormvind av Petra Nielsens nervigt lyckade energi och läckert upplyftande salt(omortalisk)a fräckhet. Roxy Hart, i Karin Oscarssons trygga tolkning en stajlad Mary Pickford med stor sångröst och kameleontsnyggt agerande. Richard Carlsohns mediedomptör Billy Flynn, ett maliciöst och stabilt fynd, klädd i allt från rosa till kritstreckrandigt och osedvanligt kraftfull" "..Liselott Lindeborg, idealiskt basal i rollen och rösten.."  "... Stefan Perssons publikknipande framtoning. Denny Lekströms sanslöst underbara mrs Miller-variant till skönsång ..." 

Nummer.se


"Regins styrka är att den har ett helhetsgrepp på iscensättningen där koreografin och scenanvisningarna går hand i hand. Det är musikalmässigt. På så vis får föreställningen ett tätt och bra tempo."

Norrköpings Tidningar

SNABBFAKTA


Premiär 2 okt 2010  i Norrköping

Nypremiär 17 dec 2010 i Linköping

Produktionsteam


Regi: Mattias Carlsson

Bilder


Här kan du titta på bilder från föreställningen. Klicka på bilden för att få upp den större och kunna bläddra mellan befintliga bilder.
 
511433 511445 511439 511449 511447 511438 511443 512023 511791 512029 512031

© 2012 Östgötateatern LOGGA IN
producerad av Hollies reklambyrå